SpaceX ще се опита да възстанови интернет достъпа на Тонга

Offnews Последна промяна на 10 февруари 2022 в 08:52 667 0

Starlink

Тонга все още е изправена пред предизвикателството да си върне достъпа до Интернет. Връзката на страната с глобалната мрежа беше прекъсната след вулканично изригване на 15 януари.

SpaceX обаче може да предложи решение чрез услугата си за сателитен интернет Starlink. По данни на The Wall Street Journal, комуникационният министър на Фиджи разбира, че SpaceX се опитва да върже Тонга чрез сателитната си широколентова услуга.

Компанията има екип във Фиджи, който изгражда станция, която може да служи като мост. Свързаността за двете страни ще е нова за SpaceX.

Публичната бета на Starlink е налична в 25 страни, а най-близките държави с достъп са Австралия и Нова Зеландия. В момента има около 1800 работещи сателити, като ще бъдат изведени още.

Опитът обаче може да не е толкова лесен. Тонга са оторизирали Kacific за доставка на сателитна интернет услуга от края на януари. Не става ясно как това ще засегне плановете на SpaceX, но определено ще засили конкуренцията.

Тихоокеанската държава разчита за достъпа си на подводен кабел, който е прекъснат и възстановяването му може да отнеме седмици. Междувременно всяка помощ би била добре дошла.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !