Русия глоби Google с 98 млн. долара за неизтриване на забранено съдържание

Offnews Последна промяна на 28 декември 2021 в 14:13 562 0

Fisheye view of a Google building

Технологичният гигант Google получи безпрецедентно висока глоба в Русия за това, че многократно не е успял да премахне незаконно съдържание. Глобата от 98 млн. щ. долара се равнява на около 8 процента от приходите на компанията в страната.

Съдът в Москва се позовава на многократното неизпълнение от страна на компанията на заповедите за премахване на съдържание, което местните власти определят като забранено. A глобата е изчислена въз основа на приходите на технологичната компания.

Това е най-голямата подобна санкция на фона на засиления натиск от руските власти върху големите технологични компании и съдържанието, което хората публикуват в техните платформи. Pycия нacтoявa тъpcaчĸaтa и дpyги чyждecтpaнни интepнeт ĸoмпaнии дa cпaзвaт вce пo-cтpoгитe ѝ зaĸoни зa зaбpaнeнo cъдъpжaниe и лoĸaлизиpaнe нa дaнни.

Въпреки това глобите, които Мета (Фейсбук), Туитър, Гугъл и други чуждестранни технологични гиганти получиха, се простират в десетки милиони рубли, а не в милиарди. Мета, която ще бъде изслушана в съда по същите обвинения, също е заплашена от глоба, базирана на приходите.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !