Qualcomm има нов мобилен чипсет, който обещава скок в производителността - Snapdragon 7+ Gen 2

Павлин Луканов Последна промяна на 18 март 2023 в 11:32 649 0

Snapdragon 7+ Gen 2

Снимка Qualcomm

Snapdragon 7+ Gen 2

Qualcomm представи най-новия си чипсет за смартфони, Snapdragon 7+ Gen 2 Mobile Platform, който според компанията предоставя изключителна производителност на централния и графичен процесори, позволявайки подобрения при фотографията в условията на слаба околна светлина, гейминг, 4K HDR видеография, технологии с Изкуствен интелект (ИИ) и високоскоростни връзки с 5G и Wi-Fi.

Snapdragon 7+ Gen 2 се произвежда по 4-нанометров процес и включва осемядрен централен процесор, в който изпъква ядро Kryo с тактова честота до 2.91GHz, предлагайки с над 50% подобрение при производителността спрямо предходния Snapdragon 7 Gen 1. На фона на това графичният процесор Adreno постига двойно подобрение, отново спрямо предшественика си. Като цяло Snapdragon 7+ Gen 2 е и с 13% по-ефективен по отношение на изразходваната енергия, което ще подобри издръжливостта на използващите го устройства.

По отношение на гейминга е заложено на поддръжка за избрани функционалности Snapdragon Elite Gaming, включително Auto Variable Rate Shading (VRS), за оптимизиране на разхода на енергия и производителността чрез рендиране на съдържание във фокус при пълна резолюция и фона на сцените при по-ниска резолюция. Volumetric Rendering добавя реализъм към гейминг сцените чрез графични частици като мъгла и дим. Snapdragon 7+ Gen 2 включва функционалности като Snapdragon Sound с Qualcomm aptX за стрийминг на lossless музика и премахване на лага при гейминг.

Snapdragon 7+ Gen 2 включва 18-битов троен ISP, позволяващ отлични снимки в условия на слаба околна светлина, чрез заснемане на 30 кадъра и сливането на най-добрите им черти в един финален, постигайки повече яркост, яснота и цвят. Потребителите ще могат да заснемат над 4000 пъти повече данни за екстремен динамичен обхват с ярки цветове и яснота. Snapdragon 7+ Gen 2 поддържа до 200MP резолюция при снимки и насложен HDR при снимане на видео с тройна експозиция от два сензора едновременно.

Вграденият Qualcomm AI Engine, който е с над двойно подобрение при представяне със задачи с ИИ постига и 40% по-добра производителност за ват спрямо предшественика си. Добавен е и Qualcomm Sensing Hub с отделен ИИ процесор, захранващ случаи с разбиране на контекста при разпознаване дейността на потребителите и акустично засичане на сцнеи. Snapdragon 7+ Gen 2 активира и AI Super Resolution за интелигентен ъпскейл при гейминг и снимки за подобряване на резолюцията от 1080p до 4K.

По отношение на свързаността откриваме 5G модема Snapdragon X62 със скорости на сваляне до 4.4 Gbps и подобрена енергийна ефективност, като има поддръжка за повече мрежови честоти, мрежи и широчинни ленти. За първи път в платформата Snapdragon 7 е включен и 5G/4G Dual-Sim Dual Active (DSDA), позволяващ използването на две SIM при пътуване. Snapdragon 7+ Gen 2 разполага и с технологията Qualcomm FastConnect 6900, предоставяйки Wi-Fi скорости до 3.6 Gbps. Първите смартфони с новия чип се очакват още този месец.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !