Президентът на Салвадор рекламира първата в света геотермална цифрова ферма за добив на биткойни

Offnews Последна промяна на 30 септември 2021 в 17:14 235 0

salvador

Салвадор е първата държава в света, която призна биткойна за официално разплащателно средство, аналогично на щатския долар. А сега в този страна се появи първата цифрова фирма за добив на криптовалута, която е разположена в подножието на вулкан и работи с геотермална енергия. Кратко видео с демонстрация на този обект публикува президентът на Салвадор Наим Букеле в своя Туитър акаунт.

Букеле е озаглавил краткия клип с думите First steps… (първи стъпки) плюс емотикони с флага на Салвадор, на вулкан и на Биткойн. Технически подробности нито той, нито неговата администрация не са публикували.

https://twitter.com/nayibbukele/status/1442949756993490945

Клипът включва кадри показващи цифровата ферма от птичи полет. Показано е и доставянето и инсталирането на специализираното ASIC оборудване.

Плановете за изграждане на геотермална цифрова фирма за добив на биткойни президентът на Салвадор за първи път съобщи през месец юни тази година. Тогава той каза, че мощността на тази електроцентрала ще бъде 95 мегавата. Върху проекта работи държавната енергийна компания LaGeo. Самата централа преработва топлинната енергия на земните недра в електрическа. Президентът на Салвадор подчертава, че това е изключително евтина, 100% чиста, 100% възобновяема енергия с нулева въглеродна следа. Геотермалната електроцентрала ще има минимални разходи за обслужване, минимум персонал, като основните разходи са за оборудването за добив на биткойни.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !