Полицай използва песен на Тейлър Суифт, за да спре заснемане му с телефон

Offnews Последна промяна на 05 юли 2021 в 11:18 4969 0

police

Калифорнийски полицай е пуснал популярна песен на Тейлър Суифт, за да спре заснемането му с телефон и споделянето на видеоклипа в социалните мрежи. Това е станало по време на протест срещу расизма пред Върховния съд на окръг Аламеда.

Опитът му обаче се е провалил и дори е постигнал обратния ефект. Видеото има над 800 000 гледания в Twitter, както и 300 000 гледания в YouTube.

Изглежда, че все повече представители на охранителните органи се опитват да използват мерките за спазване на авторските права на онлайн платформите, за да предотвратят споделянето на видеоклипове, които ги показват в лоша светлина.

Във видеото, публикувано от Проект за борба с тероризма, се чува полицаят да признава, че е пуснал популярната песен, за да предизвика предупреждение за нарушаване на авторските права във видео платформата на Google. „Можете да записвате всичко, което искате, просто знам, че не може да бъде публикувано в YouTube“, казва той.

Според експерти подобна тактика се превръща в тенденция, която обаче може да предизвика големи проблеми. "Хората имат право да снимат полицията и усилията на полицаите да нарушат това право са противоконституционни" - посочва Чеси Тачър, старши адвокат в Американския съюз за граждански свободи в Северна Калифорния.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !