Около една трета от населението на Салвадор използва криптопортфейла Chivo

Offnews Последна промяна на 27 септември 2021 в 17:06 252 0

Nayib Bukele

Президентът на Салвадор Наиб Букеле (Nayib Bukele) заяви, че към днешен ден броят на потребителите на поддържания от местното правителство криптовалутен портфейл Chivo е достигнал 2,1 милиона души. Това не е малко, понеже все още не са изминали дори и три седмици от началото на използването на биткойна като законно платежно средство в тази страна.

Населението на Салвадор е около 6,5 милиона души и това е първата държава в света, в която водещата криптовалута е наравно с класическите фиатни пари.

Президентът на страната допълни, че въпреки че криптопортфейлът Chivo не е банково приложение, сега той има повече потребители отколкото която и да е банка на Салвадор, а в близко бъдеще техният брой ще превиши аудиторията на клиентите на всичките банки на Салвадор взети заедно.

Букеле съобщи тази информация чрез пост в своя Twitter акаунт, който вече има над 40 хиляди харесвания, а под него се виждат хиляди коментари, като някои от тях съвсем не са благоприятни за президента. Някои хора си задават въпроса кой се грижи за информационната безопасност на тези криптовалутни портфейли и какво би попречило на правителството на Букеле един ден наведнъж да си присвои всичките тези биткойни?

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !