Netflix ще осигури на Android потребителите аудио със студийно качество

Offnews Последна промяна на 25 януари 2021 в 12:09 6582 0

Netflix app is seen in an Android mobile phone

Съвсем скоро Android потребителите на Netflix ще усетят сериозен ръст в качеството на аудиото по време на гледането на своите любими филми и сериали. Причината е, че Netflix обнови приложението за своята платформа, като в новата версия добави и поддръжката на кодека xHE-AAC (Extended HE-AAC with MPEG-D DRC). Компанията подчерта, че нововъведението ще осигури на потребителите аудио със студийно качество.

Новият формат предлага промени в битрейта, които значително могат да подобрят качеството на звука, ако това позволява скоростта на вашата интернет връзка, или да го намалят, ако използвате нестабилна мобилна свързаност. Използват се редица технологии, които оказват голямо влияние на аудиопотока. Така например функцията за управление силата на звука предотвратява резките промени в звуковата картина - например, при прехода от гледането на зрелищен екшън към тиха драма. Тази функционалност може да се включва и изключва по желание на потребителя.

Функцията Dynamic Range Control оптимизира динамичния диапазон на възпроизвежданото аудио, за да осигури най-добро качество на звука за всякакъв вид Android устройства и във всякаква околна среда.

За да могат да се оценят всички преимущества на новия кодек xHE-AAC в новото приложение на Netflix, е необходим смартфон, работещ под управлението на операционната система Android 9 Pie или по-нова.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !