Netflix получи 42 номинации "Златен глобус"

Offnews Последна промяна на 05 февруари 2021 в 10:58 6733 0

tv-5571609_640 (1)

На 78-те награди "Златен глобус" стрийминг платформата Netflix получи общо 42 номинации, от които 22 филмови и 20 телевизионни.

Номинирани в телевизионната категория са популярни заглавия като Mank, The Trial of the Chicago 7 и The Crown. В нея стрийминг платформата получи почти три пъти повече номинации от конкурентната телевизионна платформа HBO, която е със седем.

Услугата Apple TV + също изостава от конкуренцията със своите три номинации. Все пак, за сравнение - през предходната година телевизията на Apple получи само една номинация - за сериала The Morning Show.

Това, което отличава наградите "Златен глобус" тази година е, че дори и по-малките стрийминг продукции получават признание. Типичен пример в това отношение е трилърът La Llorna, който бе номиниран за най-добър чуждоезичен филм.

Успехът на Netflix до голяма степен се дължи на пандемията през изминалата година и на факта, че много хора останаха вкъщи, а стрийминг съдържанието беше една от малкото им възможности за развлечение. Това обаче не е единственият фактор и истината е, че услугите за стрийминг бележат ръст от няколко години насам, а през последната година в този сегмент се появиха още четири сериозни играча.

Церемонията за 78-мите награди "Златен глобус" ще се състои на 28 февруари и ще бъде предавана от две различни места - зала "Рейнбоу" в центъра "Рокфелер" в Ню Йорк и хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс. Водещи на шоуто ще бъдат актрисите Тина Фей и Ейми Полър.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !