Мъск официално купува Twitter

Offnews Последна промяна на 26 април 2022 в 10:37 561 0

Elon Musk won’t join Twitter’s board

Бордът на директорите на Twitter е приел предложението за изкупуване от страна на Илон Мъск. Така, Главният изпълнителен директор на Tesla, ще придобие социалната мрежа при цена от 54.20 долара на акция или общо около 44 милиарда долара.

След като това стане факт, Мъск ще направи компанията частна и ще приложени подобрения по отношение на свободата на словото, борбата срещу сам ботовете и използване на алгоритми с отворен код. Бордът на Twitter одобри предложението а покупка единодушно.

Очакванията са, че сделката ще бъде финализирана през настоящата година. Преди това тя трябва да бъде одобрена и от регулаторните органи и акционери. Всичко това се случва след активността на Мъск през изминалите седмици и месеци.

Той закупи 9.2% от акциите на Twitter в началото на месеца като преди това критикува практиките ѝ по отношение на свободното слово. Според него Twitter не успява да отговори на очакванията на обществеността в това направление.

Тогава от Twitter обявиха, че Мъск ще се присъедини към борда на директорите, но той се отказа. В последствие той направи и предложението си за цялостна покупка на платформата.

Първоначално Twitter реагира предпазливо към офертата, като предприе мерки срещу враждебно придобиване. След това обаче финалното предложение на Мъск е било разгледано наново през изминалия уикенд.

Изглежда двете страни са изчистили някои детайли. Междувременно източници на The New York Times споделят, че служителите на компанията до голяма степен са били държани в неведение относно сделката.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !