Мъск обмисля нова промяна за Х: Да не се виждат заглавията на новините

Стоян Ненов Последна промяна на 22 август 2023 в 16:33 325 0

Twitter

Снимка X/Twitter

Мъск обмисля нова промяна за Х: Да не се виждат заглавията на новините

Илон Мъск е известен със своите необичайни идеи. Новата му хрумка за подобряване на Х (бившият Twitter) е кардинална промяна на начина на изобразяване на връзките към новини и статии, съобщава Mashable. Самият Мъск също потвърди идеята. „Това идва директно от мен. Значително ще подобри естетиката“, казва Мъск в Х.

Идеята му предвижда в близко бъдеще линковете към новини и статии да не изписват заглавието. Вместо това ще се вижда само водещата снимка на публикацията. Ако искат, изданията ще могат да изписват заглавието в текста към снимката, но самото превю няма да го показва.

Според Мъск така Х ще изглежда по-добре. Според източници на Fortune, пред служителите на компанията той е дал и други аргументи. Един от тях е, че това ще намали физическия размер на публикациите на екрана, което ще позволи на Х да изобразява повече публикации на един дисплей. Според него това ще е от полза за задържане на вниманието на потребителите.

Наскоро Мъск покани журналисти да публикуват материалите си директно в Х. Ход, който надали ще се хареса на доста медии. Журналистите ще могат да печелят от такива публикации при изпълнението на някои условия. Сред тях е достатъчен брой последователи и взаимодействия с публикациите, както и да са абонати на платения Twitter Blue.

Според Fortune, Мъск вече е предложил идеята и на рекламодатели, които обаче не са я харесали. Въпреки това милиардерът смята да реализира намеренията си и най-малкото да пробва промяната.

Тя не среща одобрението и на потребителите в Х. „Може и да изглежда по-добре, но как ще знаеш какво искаш да прочетеш, за да кликнеш на него“, коментира потребител с името Danika. Други пък се притесняват как блоговете и сайтовете им ще продължат да привличат посетители през Х, ако самите потребители не знаят за какво ще е публикацията. Републиканецът Сам Паркър пък смята, че заглавията дават контекст на снимките и липсата му ще направи платформата по-малко практична.

Mashable съобщава, че изглежда тестовете вече са започнали. Някои линкове в мобилното приложение на Х вече не показват съпътстващия текст под заглавията, но все още се виждат самите заглавия. Изглежда, че Х ще пробва различни версии и ще избере вариантът, който е най-изгоден за целите на платформата.

Решението на Мъск идва на фона и на други спекулации. Миналата седмица за кратко линковете в Х към някои медии отчитаха забавяне с 5 секунди. Това означаваше, че при кликването им, минаваха 5 секунди преди потребителят да бъде пренасочен към сайта. Оказа се, че това са все медии, които са били критични към Мъск. В последствие той заяви, че забавянето е премахнато, но не стана ясно дали става дума за проблем или е имало други цели.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !