Китай стартира поредната кампания за прочистване на интернет пространството

Offnews Последна промяна на 27 януари 2022 в 08:29 596 0

Китайските власти стартираха едномесечна кампания за прочистване на онлайн съдържанието на китайския сегмент на интернет. Администрацията на киберпространството на Китай (CAC), която е централният интернет регулаторен орган на страната, нареди на своите служители да премахнат „незаконното съдържание и информация“ и да се съсредоточат върху различните групи от фенове на знаменитости, онлайн измами, блогъри и водещите страници на някои медийни компании.

Според The Financial Times този указ е поредната стъпка на Пекин в притискането на чуждестранната развлекателна индустрия. Китайските власти премахват от своя уеб сегмент съдържанието, което се счита за аморално и непатриотично.

Китайският президент Си Дзинпин полага големи усилия да промени китайските социални нрави и култура, отслабвайки материализма и западното влияние в полза на по-националистичен и домашен подход.

Правителството стартира кампанията "Всеобщо процъфтяване" с цел да постигне по-добро разпределение на богатствата, което предизвика лавина от щедри дарения от страна на китайските технологични магнати. Засили се дейността на данъчните органи и се увеличиха размерите на глобите за по-богатите хора.

След въвеждането на тази кампания започнаха да се блокират много повече уеб материали, които не съответстват на приоритетите на Комунистическата партия.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !