Изключването на Русия от SWIFT може да окаже положително влияние на криптовалутите

Offnews Последна промяна на 28 февруари 2022 в 13:50 456 0

Bitcoin-119

Изключването на руските банки от SWIFT системата и другите финансови санкции срещу Руската Федерация в дългосрочна перспектива могат да се окажат положителен фактор за криптовалутния пазар. Това е мнението на основателя и генерален директор на един от най-големите пулове за цифрови валути BTC.TOP Чжан Чжуър.

Според финансовия експерт, за осъществяването на своята външнотърговска дейност Русия ще пробва най-различни методи за заобикаляне на наложените ограничения, включително и чрез използването на цифрови активи. Но сегашният криптовалутен на пазар не е в състояние да поддържа цялата външна търговия на Руската Федерация.

Според публикуваните в различните медии данни, през 2021 година външнотърговският оборот на Руската Федерация е превишил 789 милиарда щ. долара.

"Като се има предвид огромния обем на руската търговия, дори и ако една съвсем малка част от тези финансови средства се влее в пространството на криптовалутите, то това ще бъде гигантски стимул за тази индустрия" - заяви Чжан.

Той добавя, че в така създалата се ситуация в Украйна, виртуалните валути могат да станат канал и за извършването на персонални разплащания, понеже за повечето хора заобикалянето на SWIFT е прекалено скъпо и обременително.

Напълно е възможно Русия да започне да използва различните криптовалути, понеже през изтеклите 24 часа руската рубла се обезцени с над 30%.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !