Илон Мъск отива на съд заради инвестицията си в Twitter

Offnews Последна промяна на 13 април 2022 в 10:19 458 0

Elon Musk won’t join Twitter’s board after all

Само няколко седмици след като стана най-големия акционер в Twitter Илон Мъск е изправен пред групов иск за управление на инвестицията. Той е заведен от друг акционер в социалната мрежа заради 11-дневното забавяне при официалното разкриване на инвестицията му пред Комисията по ценните книжа и борсите (SEC).

Съгласно закона за ценните книжа, Мъск трябваше да подаде документи в SEC до 24 март (10 дни след като неговият дял в Twitter нарасна до 5 %), но той не го направи до 4 април. Това забавяне може да не звучи особено значително, но то може да му е донесло цели 156 млн. щ. долара. Според делото тези печалби идват за сметка на други акционери, които не са били в състояние да спечелят по подобен начин.

"Инвеститорите, които продадоха акции на Twitter между 24 март, когато Мъск трябваше да разкрие собствеността си в Twitter, и преди действителното разкриване на 4 април, пропуснаха последващото увеличение на цената на акциите, тъй като пазарът реагира на покупките на Мъск и бяха увредени от това" - се посочва в иска.

Според акционера, завел делото, той и други инвеститори са продали акции на „изкуствено занижени“ цени в резултат на действията на Мъск. В иска също се твърди, че милиардерът е направил „съществено неверни и подвеждащи изявления и пропуски, като не е разкрил на инвеститорите, че е придобил 5% дял в Twitter, както се изисква“.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !