Илън Мъск закупи 9.2% дял от Twitter

Offnews Последна промяна на 05 април 2022 в 07:30 458 0

LI Elon Musk Twitter

Според наскоро публикувана документация, главният изпълнителен директор на Tesla, Илън Мъск е закупил 9.2% дял от Twitter. Това го превръща в един от най-големите акционери в компанията, изпреварвайки дори Джак Дорси, предишния изпълнителен директор на Twitter.

Bloomberg съобщава, че покупката е направена на 14 март. Тя е и причината за покачването на акциите на компанията с 25% до 49.09 долара.

Според CNBC окциите на Мъск в Twitter са били на стойност 2.89 милиарда долара при затваряне на борсата в петък. Те са класифицирани като пасивен дял, което означава, че това е дългосрочна инвестиция и Мъск не се стреми да печели от краткосрочните колебания в цените на акциите.

От друга страна този дял дава шанс на милиардера да промени бъдещето на Twitter. Наскоро той пусна анкета в социалната мрежа, в която попита своите многобройни последователи дали микроблогинг платформата спазва духа на свободата на словото, а на следващия ден обяви, че неспазването на тези принципи води до подкопаване на демокрацията и зададе риторичния въпрос “Какво трябва да се направи?”.

Имайки предвид, че всичко това се случва след покупката на акциите е ясно, че Мъск може би търси някакви промени в платформата. Трудна е да гадаем какви ще са те и как ще повлияят на бъдещето на Twitter, но е възможно да станм свидетели на въвеждането на нови политики в близко бъдеще.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !