ICANN отказа да изхвърли Русия от интернет

Offnews Последна промяна на 04 март 2022 в 11:21 588 0

internet

Въпреки че правителства и компании по целия свят притискат руската икономика чрез все по-строги финансови санкции, Интернет корпорацията за присвоени имена и адреси (ICANN) обяви, че няма да я изхвърли от интернет.

В понеделник двойка украински служители отправиха петиция към организацията, да отмени домейните ".ru", ".рф" и " .su." Те също така поискаха да бъдат изключени root сървърите в Москва и Санкт Петербург, което потенциално може да доведе до изваждане на уебсайтове от тези домейни офлайн. ICANN отговори на искането отрицателно, посочвайки, че това не може да се направи от ICANN.

Както знаете, Интернет е децентрализирана система. Никой актьор няма възможност да го контролира или изключва“- заяви главният изпълнителен директор на ICANN Йоран Марби в отговора си до представителя на ICANN за Украйна Андрий Набок и вицепремиера и министърът на цифровата трансформация Михаил Федоров.

Нашата мисия не се простира до предприемане на наказателни действия, налагане на санкции или ограничаване на достъпа до сегменти от интернет – независимо от провокациите. По същество ICANN е създадена, за да гарантира, че интернет работи, а не за да бъде използвана координационната му роля, за да спре да работи“ - допълва още той.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !