Google пуска нова функция за проследяване на горски пожари

Offnews Последна промяна на 01 октомври 2021 в 11:02 163 0

Технологичният гигант Google пуска ново приложение за проследяване на горските пожари. То се нарича Wildfire Display и ще даде възможност на потребителите от цял свят да бъдат информирани за множество пожари наведнъж.

Новата функция ще бъде част от Google Maps, който вече показва състоянието на трафика, обществения транспорт и велосипедните маршрути. Тя ще зaпoчнe дa ce paзпpocтpaнявa тaзи ceдмицa зa пoтpeбитeлитe, изпoлзвaщи Аndrоіd и іОЅ бaзиpaни ycтpoйcтвa, a cлeдвaщия мeceц щe cтaнe дocтъпнa и в yeб вepcиятa нa ycлyгaтa.

Потребителите в САЩ, където горските пожари са изгорили почти 10 000 жилища само през 2020 г., първи ще получат достъп до новия инструмент. От Google се надяват, че през следващите месеци ще успеят да го предоставят и в други страни, започвайки от Австралия. Миналата година пожарите там изгориха 186 000 квадратни километра земя.

В резултат от глобалното изменение на климата, през последните години горските пожари станаха често срещани в много части на света. Според Европейската агенция по околна среда, през 2018 г. горски пожари са възникнали в повече европейски страни от всякога.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !