Google пуска емотикони за Gmail

Мария Иванова Последна промяна на 07 октомври 2023 в 19:20 853 0

Emoticons

Снимка Unsplash

Google пуска емотикони за Gmail

Технологичният гигант Google представи нова функция в своята имейл услуга Gmail, наречена “Реакции с емотикони”. Тя включва разнообразие от символи като вдигнат палец, искрящо сърце, смеещо се лице, молещи се ръце и класическото усмихнато лице, които могат да бъдат добавени към писмата в електронната поща.

Емотиконите за Gmail вече са налични за устройства с Android и се очаква през следващите месеци да бъдат достъпни и за устройства с iOS, както и в интернет версията на услугата. Те са описани в блога на Google като нова функция, позволяваща на потребителите да “изразяват себе си и бързо да отговарят на имейли”.

Тази нова функция предлага удобна алтернатива за имейли, които не изискват непременно текстов отговор, като предоставя възможността за изпращане на до 20 реакции към едно и също съобщение. Всички участници в комуникацията могат да видят реакцията на потребителя, която може да включва и анимация. Емоджито “Party popper” например активира дигитални конфети по целия екран.

Потребителите, имащи достъп до новата функция, ще я забележат под формата на икона с усмихнато лице в долната част на писмата си в Gmail. За да я активират, те трябва да кликнат върху иконата и да изберат емоджи от падащото меню, след което могат да го изпратят.

Емоджитата на Gmail наподобяват начина, по който повечето хора използват емотиконите за реакция на публикации в социалните мрежи. Потребителите могат да докоснат и задържат вече изпратена реакция, за да видят кой я е добавил. Както и да докоснат за повторно използване на реакцията, добавена от друг потребител.

За удобство, Google предлага възможност за „отмяна на изпращането“, подобно на функцията “Undo” при обикновените имейли. Това може да е наистина полезно при случайно натискане на емотикон с палец надолу например. В такива случаи ще разполагате с от 5 до 30 секунди, за да натиснете бутона "Отмени" в долната част на съобщението и да изтриете емотикона. Споменатият период може да се променя от настройката за време за отмяна на изпращане на съобщенията в Gmail.

Съществуват обаче и няколко постоянни ограничения. Потребителите няма да могат да използват емоджи реакции в своите училищни или служебни имейли. Те също така няма да са достъпни, ако съобщението е изпратено до групов списък с имейли (повече от 20 души), ако е получено в скрито копие, както и в няколко други случая. Освен това, потребителите няма да могат да изпратят емоджи за съобщение, ако вече са реагирали повече от 20 пъти на него.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !