Google преобразува някои свои офиси в центрове за ваксиниране срещу COVID-19

Offnews Последна промяна на 25 януари 2021 в 16:43 7511 0

Fisheye view of a Google building

Google възнамерява да превърне някои свои офиси в центрове за ваксинация срещу новия коронавирус. Тази трансформация ще засегне офисите в Ню Йорк, в Лос Анджелис, областта около залива на Сан Франциско и Къркланд, щата Вашингтон.

В рамките на съвместната работа с One Medical и здравните власти интернет гигантът отваря своите сгради, паркинги и отворени пространства за всички, които имат право на ваксина. Информацията съобщи генералният директор на Google Сундар Пичай в своя корпоративен блог. Той допълни, че Google ще работи съвместно с местните власти и съвсем скоро официално ще обяви кога тези обекти могат да бъдат отворени за хората.

"Пандемията от COVID-19 дълбоко засегна всички общности в целия свят" - заяви Пичай. "Едновременно с това тя засили координацията между държавния и частен сектор дори извън пределите на международните граници. Днес ние нямаме право да се бавим".

Едновременно с това Google обеща да даде 150 милиона щ. долара за финансиране на разнообразни образователни програми относно начина на действие и разпространение на ваксините. От тази сума 100 милиона щ. долара са предвидени за рекламни грантове и 50 милиона щ. долара за съвместната работа с различните агенции по здравеопазването. В рамките на тази инициатива интернет-гигантът ще добави в своята търсачка и в Google Maps допълнителна информация за ваксината по щати и региони. Ще се публикуват и допълнителни данни - например, дали са необходими направления, дали има някакви ограничения и т.н.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !