Google Bard получи нови функции и вече работи на български

Стоян Ненов Последна промяна на 15 юли 2023 в 12:12 983 0

Bard AI BG

Снимка Google/OFFNews

Google Bard получи нови функции и вече работи на български

Чатботът Google Bard получи нов пакет актуализации, които му предоставят още функции. Сред тях е възможност да работи на над 40 езика, сред които е и българският.

С Bard може да се комуникира чрез писане, като с всеки чатбот, но самият той има възможност да прочита отговорите си и на глас. Google казва, че актуализираната му версия е съобразена с изисквания на институции за защита на личните данни, като е работено и с експерти, които да помогнат в реализирането на целите.

Направени са и подобрения в самия начин на работа на Bard. Потребителят вече може да избира стила на отговорите на бота. Той може да бъде редактиран дори и след като отговорът е написан от бота. Например да го съкрати или пък да го удължи. Може и да смени стила от по-небрежен към по-професионален и обратното.

Вече има възможност и за запазване на стари разговори и „закачането‘ им в списък за по-лесно намиране след това. Така потребителят може да си запазва съвети и други отговори от Bard и да ги проверява по всяко време.

Друга нова функция е възможност за споделяне на отговорите с приятели или в социалните мрежи. Също така се поддържа и разпознаване на изображения. За целта е интегрирана системата на Google Lens в самия Bard. Ботът може да показва изображения в отговорите си (за сега само на английски), както и да анализира кадри, които са му подадени като текстова връзка.

„Любопитството и въображението са движещите сили зад човешкото творчество. Независимо дали става въпрос за дете, което измисля игра, приятели, които мечтаят за следващото си приключение, или предприемач, който измисля нова бизнес идея, нашата способност да си представяме нови възможности е едно от нашите най-вродени човешки качества. Затова създадохме Bard: за да ви помогнем да изследвате това любопитство, да разширите въображението си и в крайна сметка да осъществите идеите си - не само като отговаряте на вашите въпроси, но и като ви помагаме да надграждате върху тях.“, пише Амарнаг Събраманя, вицепрезидент на Google и един от ръководителите на Bard.

Сред другите новости на Bard е по-добро писане на програмен код и по-лесното му прехвърляне в други програми. Сред тях са Replit и Google Colab.

Използването на Bard е безплатно. Единственото изискване е потребителят да има регистриран профил за услугите на Google. Компанията напомня и подчертава, че ботът все още е експериментален и се учи. Той може да допуска фактологични и други грешки и написаните от него отговори трябва да бъдат проверявани. Google акцентира, че основната полза на Bard е да помага на хората да развиват кереативността си, по-лесно да реализират идеите си или пък да търсят различни подходи и потенциални нови идеи, когато имат нужда от такива.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !