Ето как изглежда алтернативата на Twitter от Instagram

Павлин Луканов Последна промяна на 22 май 2023 в 11:40 292 0

Twitter Instagram

Снимка Meta

Ето как изглежда алтернативата на Twitter от Instagram

Няма да изненадаме никой с това, че след придобиването от страна на Илон Мъск на Twitter, много потребители решиха да напуснат социалната мрежа и да потърсят алтернативни решения. Разбира се не липсват такива, като може би едно от най-нашумелите е децентрализираната платформа Mastodon, която дори наскоро предприе мерки за улесняване приема на нови потребители. Освен това обаче има и друго децентрализирано решение, което също набира популярност, Bluesky.

Разбира се уязвимостта на един от големите играчи в този сектор е повод и за възможни атаки от установени конкуренти. Именно в такава форма се явява Meta, която подготвя алтернатива на Twitter, която ще е част от Instagram. Сега получаваме и доста добра представа за това как ще изглежда новата платформа, благодарение на вътрешна кореспонденция в компанията.

Там не се посочва конкретно име за новото приложение, като то е определено като ново приложение на Instagram за текстово базирани разговори. Иначе кодовите названия на решението са P92 и Barcelona. Що се отнася до чисто практичните черти отчитаме възможността за вписване с потребителските име и парола в Instagram, като ще са налични последователите ви, както и ще бъде прехвърлено описанието на профила.

В самото приложение е видим поток от информация, който включва публикации с до 500 символа и възможност за прикачване на линкове, снимки и клипове. Така решението изглежда на смесица между Instagram и Twitter, като разбира се можем да съдим само по споделените екранни снимки. Междувременно Meta ще предложи значителни управления по отношение на модерацията, с възможност за управление на това, кой може да отговаря на публикациите и да ви спомената. Също така ще бъдат прехвърлени списъците с блокирани потребители от Instagram.

В тон с началото на публикацията ни и това, че основните алтернативи на Twitter залагат на децентрализиран модел, приложението, което ще е част от Instagram изглежда също ще има такъв елемент. Посочва се, че скоро то ще бъде съвместимо с определени други приложения, като Mastodon. Потребителите на тези приложения ще могат да търсят, следват и взаимодействат с профили в Instagram. Също така ще е възможно следването на профили, ако те са публични.
Предстои да видим дали новото приложение ще има ограничен дебют или ще е налично за всички потребители без ограничения. Ако бъде предприет вторият подход то Instagram може да придобие още по-голяма популярност и то за сметка на Twitter, която според много потребители става неприятно място. И докато другите платформи като Mastodon и Bluesky набират популярност, алтернативно предложение от Instagram ще предложи доста по-широки възможности, основно заради свързването с профила в едноименната мрежа за споделяне на снимки и видео.

Към момента има индикации за това, че новото приложение на Meta може да се появи още през идния месец и се надяваме то да е налични и в Европа, а не само в САЩ. Предстои да видим какви са плановете на компанията, но тя определено ще се възползва от проблемите на Twitter.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !