ЕС предупреди Мъск, че Twitter трябва да спазва правилата

Offnews Последна промяна на 27 април 2022 в 10:16 1778 0

Elon Musk won’t join Twitter’s board

"Шефът на Tesla е „добре дошъл“, но „има правила“, които трябва да се спазват" - заяви комисарят на Европейския съюз (ЕС) Тиери Бретон. Той предупреди, че дори и след купуването от Мъск, социалната мрежа ще продължава да бъде обект на регулации, включително и на новия Закон за цифровите услуги, който се бори с дезинформацията.

Законът изисква от Twitter и другите интернет компании да оповестяват как ограничават фалшивите твърдения на своите платформи. В допълнение, той забранява реклами, насочени към непълнолетни, както и към конкретни етноси, политически пристрастия, религии и сексуална ориентация.

Всяка компания, която не спазва закона, е застрашена от санкции до шест процента от световния си оборот. Новият собственик на Twitter вероятно ще трябва да се съобрази със съществуващите ограничения, въпреки плановете му за по-свободна модерация в платформата.

Свободата на словото често се сблъсква с политическите реалности в много страни по света. Великобритания например глобява компании, които не успяват да ограничат съдържанието си, считано за вредно и съмнително.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !