Децата в Пирогов с неограничен достъп до интернет

Offnews Последна промяна на 04 февруари 2021 в 14:40 7048 0

ZA GALERIA6

Малките пациенти на УМБАЛСМ “Пирогов” продължават да сърфират на воля благодарение на Центъра за творческо обучение. Екипът им направи дарение за пациентите в детските отделения на болницата, което ще позволи малчуганите и техните родители да имат безплатен и неограничен достъп до мрежата.

Всичко това допълва интерактивната среда, в която децата се лекуват. Припомняме ви, че през 2017та година детските хирургични отделения на болницата бяха преобразени по проекта “Малките герой”, зад който стои Фондация “Америка за България”. Тогава инициативата обедини и много организации,компании, медии и индивидуални дарители, които с общи усилия събраха 400 000 лева за превръщането на болничните стаи в приказни светове и места за супергерои и за малки изследователи на морските дълбини.

От 2017 г. до днес екипът на Център за творческо обучение продължава да помага с техническа поддръжка на интерактивните кътове в детските отделения.

“За децата е важно да бъдат максимално близо до нормалната си среда, до ежедневните си занимания, игри и забавления. Ние в Пирогов се стремим да осигурим комфорт и уют както за тях, така и за техните родители и се радваме , когато срещаме партньори в тази мисия”, каза доц. д-р Христо Шивачев, началник на Клиниката по детска хирургия

С дарения неограничен достъп до интернет малките пациенти ще имат възможност да учат, да се забавляват и да бъдат във връзка със своите приятели, докато специалистите в Пирогов се грижат за тяхното здраве.

"Радваме се, че продължаваме да бъдем част от преобразяването на детското отделение в "Пирогов". Защото и ние сме едновременно родители, експерти и обучители. Гостоприемната физическа среда, наред с атрактивните технологии водят до повече увереност и усмивки у децата, които посещават отделението. Основна мисия на Центъра за творческо обучение е подобряване на образователната среда, в която главни участници са именно децата, а те учат навсякъде", каза Димитър Дряновски, технологичен експерт в Център за творческо обучение и бранд мениджър на LEGO® Education за България.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !