Автомобилите на Tesla вече могат да се купуват с биткойни

Offnews Последна промяна на 25 март 2021 в 11:08 5860 0

Capture

Както беше обещано през февруари, клиентите на Tesla вече могат да купуват автомобили на компанията с биткойни. Това стана ясно от публикация на изпълнителния директор Илон Мъск в социалната мрежа Twitter.

Опцията за закупуване на електромобили на Tesla с биткойни за сега ще е валидна само за САЩ. Този метод на плащане ще стане достъпен извън пределите на Съединените щати по-късно тази година.

Мъск добави, че Tesla ще използва само вътрешен софтуер с отворен код и че всеки биткойн, платен на компанията, ще бъде запазен като такъв и няма да бъде конвертиран във фиатна валута.

Припомняме, че миналия месец водещият производител на електрически автомобили обяви, че е купил биткойни за 1.5 млрд. долара и скоро ще приема криптовалутата като платежно средство за колите си. Изпълненото обещание доведе до 4% увеличение на пазарната стойност на дигиталната валута.

След като Tesla инвестира в биткойни, Mastercard и Bank of New York Mellon Corp направиха същото. По-късно стана ясно, че Uber също може да приеме криптовалутата като начин за разплащане. Тази възможност се разглежда и от General Motors, но компанията все още не е обявила своето решение.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !