В ОС Windows 11 добавиха дразнещо нововъведение

Offnews Последна промяна на 22 февруари 2022 в 18:10 576 0

windows11unsupported

Microsoft добави в своята нова операционна система Windows 11 нововъведение, което едва ли ще се хареса на всички. Засега то се появи в най-новата тестова компилация, но в близко бъдеще е напълно възможно да бъде добавено и във финалната версия на операционната система на софтуерния гигант.

Ако Windows 11 е инсталирана на компютър, който не съответства на минималните системни изисквания, то на десктопа непрекъснато ще се показва специален воден знак, който ще напомня, че съответните хардуерни изисквания не са спазени.

Microsoft формално дава възможност за инсталирането на ОС Windows 11 и на несъвместими компютри, които имат сравнително стари процесори и няма изисквания от софтуерния гигант модул за криптиране на информацията. Самият Microsoft казва, че в този случай новата операционна система няма да работи стабилно. И още, при този подход инсталацията трябва да се извършва от нулата, при което няма възможност да бъдат запазени данните от предишната операционна система и се налага те да бъдат архивирани и записани някъде на друго място.

По всичко личи, че дразнещият воден знак няма да може да се премахне от настройките на Windows 11. Навярно това ще стане чрез промяна в системния регистър или чрез специална помощна програма.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !