Програмата за проверка на съвместимостта с Windows 11 греши

Offnews Последна промяна на 25 юни 2021 в 15:32 4735 0

Windows-PC-Health-Check-4

След вчерашната презентация на Microsoft започна бурно обсъждане възможностите на новата Windows 11. Един от най-вълнуващите въпроси засяга минималните системни изисквания за инсталиране на новата операционна система. Оказа се, че обновяването до Windows 11 няма да е много лесно. Новата ОС на софтуерния гигант изисква доста мощен хардуер и е съвместима само с най-новите процесори. Но това може да се преглътне.

Има едно изискване, което обърка почти всички потребители. То се отнася до информационната безопасност, като се налага използването на компютри с инсталиран специализирания чип TPM 2.0, който осигурява надеждно криптиране на данните. Microsoft представи специализираното приложение PC Health Check за проверка на съвместимостта на компютъра с Windows 11, но се оказа, че дори и някой лаптопи Surface не преминават проверката, въпреки че се посочват като първите устройства, които отговарят на абсолютно всички изисквания на Windows 11.

Microsoft се запозна с проблема и отбеляза, че PC Health Check показва невярна информация и обеща съвсем скоро да реши проблема.

Вицепрезидентът на Microsoft Стив Диспенса (Steve Dispensa) съобщи в своя Туитър акаунт, че Microsoft ще оправи проблема през следващите две седмици. Нещо повече, в PC Health Check ще бъде добавена нова опция, която ще вижда наличния в компютърната система TPM чип, дори и когато той е изключен от BIOS-а и ще дава препоръки за неговото включване.

Засега няма информация дали Windows 11 ще може да се инсталира на компютри с със стария TPM 1.2 чип.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !