Gmail вече има раздел за чат

Offnews Последна промяна на 05 април 2021 в 16:38 6347 0

new-g-suite-gmail-4

Миналата година Google обяви, че бъдещето на Gmail e в съобщенията и груповите чатове, които ще се присъединят към съществуващите видеообаждания Meet. Това вече е достъпно за корпоративните потребители на Workspace, но сега пристига и за личните акаунти.

Сливането идва защото Google иска да улесни потребителите да използват всичко, без да напускат страницата. Затова компанията постепенно интегрира услугите си там. Gmail вече има четири основни раздела – Mail и Meet, които съществуват от няколко месеца, Chat, където да изпращате съобщения и Rooms, като еквивалент на Slack, посветен на групови разговори, файлове и задачи.

Разделите се появяват по подразбиране, но могат и да бъдат скрити. Докосването на Chat отваря поле за разговор в долния десен ъгъл на екрана, докато Rooms се отваря на цял екран и заменя списъка с мейли по подразбиране. В бъдеще Gmail ще има и услуга за обаждания Meet-in-picture.

Функционалността на двата нови раздела е идентична със самостоятелното приложение Chat, с което потребителите ще могат вече да го изтрият. Лентата за търсене вече предлага това и в чата, има и индикатор за състояние. Другите промени включват дизайн на иконите с контур в целия уеб интерфейс.

Много от личните акаунт вече могат да активират новия Gmail Chat на Android устройства и в мрежата. Услугата все още не е достъпна за iOS потребителите, а корпоративните клиенти се нуждаят от одобрението на администратор.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !