Ето списъка на производителите, чиито устройства ще поддържат автоматичното темиране на Android 12

Offnews Последна промяна на 12 ноември 2021 в 07:17 231 0

Android 12

Основна характеристика в Android 12 на Google е системата за автоматично темиране, която извлича цветове от избрания тапет, за да създаде магическа нова тема всеки път, когато промените самия тапет. Това е голяма промяна, насочена към потребителите и начина на работа на операционната система и много медии бяха скептични по отношение на това колко производители на устройства ще изберат да я използват в своите потребителски интерфейси.

Новините обаче са добри. Нов код в библиотеката на Google Material Components сочи, че броят на производителите, готови да използват автоматично темиране в своите актуализации на Android 12 е голям.

Списъкът включва OPPO, Realme, OnePlus, Vivo, Xiaomi, Motorola, Nokia, Sony, TCL, Lenovo, Itel, Tecno, Infinix, Sharp, Roboelectric и разбира се Google. Трябва да отбележим, че със сигурност не очаквахме да срещнем някои от имената в този списък, но за щастие повечето известни компании присъстват в него.

Може би забелязвате, че липсва името на Samsung. Това е странно, защото в най-новите бета версии на One UI 4, базирани на Android 12, компанията добави тематичната система на тапетите. Възможно е списъкът да не обхваща всички имена, или Samsung просто да не използва системата на Google, за да постигне същия ефект.

Ако корейският гигант е разработил самостоятелна система за темиране, това не е добра новина за разработчиците, които ще трябва да се съобразяват с две такива за едно и също нещо, но това няма да е първият път, когато имаме такава ситуация. Освен това производителите имат право да променят алгоритъма за автоматично оформяне на теите за своите устройства, така че един и същ тапет, използван на Pixel и примерно OPPO, може да доведе до различно изглеждащи теми.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !