Android 12 може да предложи тематична система за промяна цвета на приложенията

Offnews Последна промяна на 29 януари 2021 в 07:34 6298 0

Android-12-theming-system-mockup

Според 9to5Google, Android 12 може да ни донесе пълноценна тематична система, която може да променя цвета на приложенията. Това ще е значителна стъпка, в сравнение със светлите или тъмни опции, които се предлагат в момента.

Всъщност в Android 11 има някои опции за тематизиране, например при Pixel и някои други телефони, можете да изберете няколко цвята, които да действат като акценти за бързите настройки и настройките като цяло. Android 12 може да надгради тази възможност с пълноценна тематична система с избор на основен цвят и цветове на акцентите.

Твърди се, че тя ще позволява да изберете основен цвят и цвят на акцента, които ще се отразяват в Android OS. Основният цвят ще бъде приложен към фона на известията, в областта за бързи настройки и прочие. Още по-интересно е, че тези цветове, ще са достъпни и за разработчиците. Това означава, че те ще могат лесно да ги използват в своите собствени приложения, които от своя страна също ще могат да променят цвета си, в съответствие със зададения в системата.

Освен това новата тематична система ще може да избира цвят, възоснова на текущия тапет и когато го промените, цветовете на темата също ще се променят.

Разбира се трябва да се има предвид, че към всеки момент Google може да промени решението си и да не заложи любопитната опция в Android 12, което се е случвало не веднъж. Компанията може да отложи идеята за следващата версия, или просто да я промени, но при всички случаи тя би направила потребителския интерфейс да изглежда страхотно, ако бъде приложена.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !