Учители стават обучители и технологични лидери в своето училище по световна програма на Google за образованието

Offnews Последна промяна на 12 май 2023 в 18:38 454 0

Център за творческо обучение
Център за творческо обучение

През тази година Център за творческо обучение предоставя две пълни стипендии, с които двама български учители или директори могат да станат обучители и технологични лидери в своето училище по световна програма на Google за образованието. Кандидатстването е възможно до 20 май 2023 г.

Google сертифицираните трейнъри са технологични лидери в екипите на училищата, от които са част. Те подкрепят и вдъхновяват своите колеги в използването на технологиите, за да направят класните стаи по-ефективни, да подобрят резултатите на учениците и да развият лидерските си умения. Сертифицираните трейнъри обучават учители, участват в създаването и реализирането на идейни проекти, водят уъркшопи, подкасти, YouTube кaнали. Те стават част от международната общност на Google трейнърите, в която имат възможност за обмен на информация с висока добавена стойност за придобиване на дигитална култура.

Обучението се провежда с ментор и включва подкрепа по време на целия процес на кандидатстване за Google сертифициран трейнър. За да стане трейнър, един учител трябва да премине курс, изпит, да заснеме видео и да изпрати кандидатура към американската компания, която да бъде одобрена от международни експерти. Кандидатурата включва представяне на актуален проблем в образованието и предложение за решения, демонстриращи професионална компетентност и социална ангажираност.

Училищната организация получава много възможности:

– ускоряване на дигиталната трансформация вътре в екипа и мултиплициране на знанието и опита на трейнера;

– обединяване на учителите в споделена визия;

– повишаване на качеството на вътрешно квалификационните обучения;

– престиж за организацията в световната общност на Google училищата.

“Придобих по-задълбочени знания за това как да реализирам всяка малка стъпка от изграждането на обучение и вникнах в смисъла на онези отделни дейности, които преди извършвах по-скоро интуитивно.” – посочва Калина Даскалова от ОУ “Васил Петлешков”, гр. Пловдив по повод сертификационната програма.

“Впечатленията на колегите бяха страхотни, обучението получи техните овации. Нагласата им е за по-нататъшни обучения, свързани с използването на инструментите на Google Workspace, споделяне на добри практики” – добавя и Шенай Вели от СУ “Васил Левски”, Ардино.

Кандидатстване за стипендия

Тазгодишното издание на програмата за Google Certified Trainer започва на 5 юни 2023 г. За да кандидатстват за стипендия, учителите трябва да са преминали първите две нива на обучителните курсове Google Certified Educator и да имат валиден сертификат. Те трябва да попълнят апликационна форма, където разказват за своята визия и мотивация да станат сертифициран трейнър и да я изпратят в срок до 20 май 2023 г. на сайта на Център за творческо обучение: https://cct.bg/google-certified-trainer/.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !