Туризмът експериментира – вижте новите форми на почивка, които позволяват спазване на дистанция и предпазват от зарази

Offnews Последна промяна на 21 май 2021 в 13:07 5274 0

tourism plane

Пандемията от Covid-19 нахлу в живота ни изневиделица и драстично промени начина, по който работим, учим и се забавляваме. Освен това тя безспорно промени и начина, по който си почиваме...

За щастие, туристическият бранш е изобретателен и много компании и агенции в цял свят намериха начин да зарадват клиентите си и да направят тяхната почивка качествена, дори и в сложни времена като тези.

Концерти от балкона

Доста хотелиери по цял свят се възползваха от възможността да предлагат концерти на своите посетители с концерти, които те да слушат от балконите на стаите си. Идеята доста се хареса и се възприе широко, тъй като помага на туристите да се развеселят и да послушат малко от любимата си музика.

В същото време спазваната социална дистанция между гостите на хотела и музикантите осигурява максимална безопасност, защото здравето винаги е на първо място.

Гъвкави услуги

Ако има някакви позитиви от пандемията, един от тях е дигитализирането на още повече услуги в нашия свят. Туризмът не е изключение, като браншът предлага на потребителите в интернет все по-лесни услуги за намиране и резервация на хотели.

Друг положителен пример е, че собствениците на места за настаняване започват да предлагат по-гъвкави резервации, при които клиентите могат лесно да върнат платената от тях сума, ако почивката им се провали. Платформата за намиране на изгодни почивки онлайн Luxury Discounts също предоставя тази опция.

Тя е изключително полезна, като се има предвид колко непредвидими са пътуванията по време на пандемия.

Технологиите вземат връх

Всякакъв вид технологии започват да доминират през последните месеци в туризма, като налице са примери за използване на повече гласови асистенти, роботи и чатботове. Това елиминира срещата с персонал, което е доста полезно сега, когато трябва да обменяме възможно най-малко контакти с околните.

Но, разбира се, идеите на представителите на туристическия бранш се развихрят във всички посоки. Така например все повече се предлага и възможността за осигуряване на частен транспорт за туристите, така че те да не се смесват с други хора.

Вероятно още много удобства и решения ще бъдат измислени през следващите месеци. А плюсът е, че те ще останат в обръщение и след като светът се пребори с Covid-19.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !