Стартира гласуването на публиката в конкурса „Сайт на годината“

Рекорден брой от 139 проекта участват в надпреварата тази година

OFFNews.bg Последна промяна на 14 октомври 2022 в 14:11 484 0

Сайт на годината

Снимка Фондация за активно развитие на уеб

Сайт на годината

На 10 октомври приключи регистрацията в престижния уеб конкурс “Сайт на годината”. Тази година той се отличава с рекорден брой участници, информират организаторите от Фондация за активно развитие на уеб. Общо 139 проекта се състезават в надпреварата, като най-голяма е конкуренцията в категориите Корпоративен сайт и Сайт на startup или малка фирма.

От днес (12 октомври) започва работата на журито, както и гласуването на публиката, която ще има възможност да излъчи своите фаворити в отделните категории. За пръв път тази година победителите в категориите Мобилно приложение, Личен блог, Онлайн игра и Подкаст ще зависят единствено от гласовете на публиката, заявени до 3 ноември, включително.

“Насърчаваме всички участници в конкурса Сайт на годината 2022 да ангажират своите екипи, приятели, фенове и последователи в социалните мрежи да се включат в гласуването на публиката за техния проект. Благодарим ви за участието и искрено желаем успех на всички” – посочва Жюстин Томс, създател на конкурса „Сайт на година“.

Всички успешно регистрирани за участие в конкурса сайтове и проекти ще преминат през следните етапи на оценяване – деклариране на обвързаност, излъчване на номинации и излъчване на победители. Тази година критериите за оценка са фокусирани върху дизайна, начина на програмиране, маркетинга, както и регулаторното съответствие на състезаващите се проекти.

Как се представят сайтовете в посочените четири направления ще определят както утвърдените експерти по програмиране, уеб дизайн и дигитален маркетинг, които традиционно участват в комисията на конкурса, така и представителите на младежкото жури, в което влизат млади хора с потенциал и възможности, активно ангажирани с темите за качественото онлайн присъствие.

Сред новостите в тазгодишната надпревара е Специалната награда за жени в уеб. За нея могат да се борят проекти, които се ръководят от жени или имат основен разработчик жена. “Ако в екипа си имате лидер жена – дизайнер, програмист, ръководител на проект, основен двигател, маркетинг – моля, влезте в системата за регистрации и отбележете това за своя проект. Всички проекти ще се оценяват еднакво, но този, с лидер-жена в него, получил най-много точки от оценяването на журито, ще спечели тази специална награда” – обяснява Жюстин Томс.

Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Официалната церемония по награждаване ще се проведе на 8 ноември от 19 ч. в Сити Стейдж.

Повече информация за конкурса „Сайт на годината“ 2022 е достъпна тук.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !