С помощта на електромобил на Tesla хванаха нагъл подпалвач

Offnews Последна промяна на 16 април 2021 в 11:49 5861 0

A Tesla Helped Police Track Down a Hate Crime Suspect Accused of Burning Down a Black Church

Американските власти съобщиха, че благодарение на вградената система за сигурност в електромобилите на Tesla е заловен нагъл подпалвач, който в продължение на цял месец  е извършвал престъпления от омраза към чернокожите.

През целия месец декември миналата година някой подпалваше презвитерианската църква на общината Мартин Лутър Кинг - младши, където живеят предимно афроамериканци. След последния предизвикан от този подпалвач пожар от 28-ми декември, сградата е почти напълно унищожена, понеже огънят е успял да проникне вътре в помещенията. Престъпникът не се ограничавал само с това, а и редовно дупчел и рязал гумите на паркираните близо до църквата автомобили.

Оказа се, че един от тези автомобили е електромобил на Tesla, който е оборудван с многобройни камери и сензори. Интересно е, че престъпникът не се задоволил само да пробие гумите на електрическия автомобил, но и да открадне джантите. В резултат от тези действия се е задействала охранителната система на Tesla и вградената камера в огледалото за обратно виждане заснела лицето и действията на престъпника.

Подпалвачът се оказа 44-годишният Душко Вълчев (Dushko Vulchev) от Мейн, който многократно се е взирал в огледалото с камерата. Заснети са уникални кадри с много високо качество, на които Вълчев е заснет със своите инструменти и материали и дори как веднъж се спъва близо до електромобила.

Тези видеозаписи заедно със записите на разположените наблизо охранителни камери могат да се считат за доказателство пред съда и подпалвачът се очаква да бъде осъден да излежава в затвора от 10 до 20 години.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !