Представата за пълноценния живот на възрастните хора у нас се променя

Александър Александров Последна промяна на 14 юни 2023 в 20:01 184 0

Вила Швейцария
Вила Швейцария

В България сме свикнали да възприемаме остаряването като бреме. Стареенето обаче не трябва да води до тъга и до усещане за безполезност, а напротив - да носи спокойствие и удовлетворение за възрастния човек и семейството му.

За съжаление у нас възрастните хора се приемат като тежест, особено ако страдат от някакво заболяване, което не изисква хоспитализация. Споменаването на опция „старчески дом“, често буди асоциации със самота, захвърляне и изоставяне от семейството. Тези институции се считат за последна възможност и крайно решение за възрастните хора, чийто близки вече не могат да се грижат за тях.

През последните години обаче представата за старчески дом у нас бързо се променя. Ставаме свидетели на все повече заведения, които не само предлагат изключително добри условия, комфортна обстановка, уют и 24 часова грижа, а и създават усещане за дом. Точно това е мисията на частния старчески дом Вила Швейцария за престой и рехабилитация на възрастни хора в китния курорт Момин проход само на 30 минути от град София. Освен със своята красива архитектура и дизайн, домът впечатлява с лускозно настаняване, куп удобства и съоръжения, които гарантират пълноценен живот и релаксираща среща за възрастните хора.

„Вила Швейцария променя широко – разпространеното схващане, че да оставиш близък в дом за възрастни е равносилно на това да го захвърлиш. Напротив – екипът ни е посветен на това да промени цялостната представа за живота на тези хора, показвайки ежедневно, че никога не е късно да се намерят нови приятелства и че остаряването може да бъде изпълнено с щастие и красиви изживявания“ - споделя Мишел Хатиб.

Тук всеки гост получава отношение от най-високо ниво, уют и постоянни грижи. Възрастните хора се включват редовно в разходки и екскурзии, обградени са с внимание и с грижи от едни от най-добрите лекари, рехабилитатори, санитари и медицински сестри. Философия на дома е да осигурява цялостна грижа за хора с увреждания и различни заболявания, както и да поддържа високо качеството на живот на болните и техните роднини.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !