Потребители на TikTok са убедени, че живеем в симулация

Offnews Последна промяна на 28 декември 2020 в 13:53 4577 0

phone-690091_640

През последните няколко седмици шокираща симулационна хипотеза се разпространява в социалната мрежа TikTok. Все повече нейни потребители възприемат идеята, че нашият свят представлява гигантска, подобна на филма "Матрицата", симулация.

Според хипотезата, реалността ни всъщност е компютърно генерирана от по-висш интелект симулация и е плод единствено на нашите възприятия и фантазия. А хората са просто цифрови герои, живеещи в сложна видео игра.

Хипотезата на симулацията води своето начало от 2001 г. от световно известния философ Ник Бостром. Според него има 50% шанс да живеем в симулация.

Напоследък хипотезата е широка разпространена в създадената от китайската компания ByteDance социална мрежа. Популярността й избухва след като потребител на TikTok публикува видео в което се казва, че има по-голяма вероятност да живеем в симулация, отколкото в реалност.

За тази хипотеза се застъпват множество известни личности, сред които е и главният изпълнителен директор на космическата компания SpaceX - Илон Мъск. Идеята, че светът е симулация той споделя още преди повече от четири години.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !