Porsche представи своите първи електрически велосипеди

Offnews Последна промяна на 07 март 2021 в 10:03 5893 0

Porsche Sport

Германският автомобилен концерн Porsche представи два нови модела електрически велосипеди. Това са първите продукти на компанията от тази категория.

Porsche анонсира модела Porsche Sport, предназначен за всекидневно използване в градска среда по асфалтови пътища. Вторият електрически велосипед носи името Porsche Cross и е подходящ предимно за каране по черен път извън града.

И двата велосипеда са с пълно окачване и имат предни и задни амортисьори. Рамите са направени от лек карбон, налични са предни и задни фарове и хидравлични дискови спирачки модел Magura-MT Trail. Акумулаторната батерия е вградена в рамата и затова тя е по-широка в сравнение с обикновените велосипеди. В задното колело е вграден двигателят Shimano EP8, който осигурява максимална скорост на движение 25 км/ч. Когато мощността на двигателя е недостатъчна, например при изкачване по твърде стръмен планински хълм е възможно използването на педалите.

Първият модел е оборудван с гуми с малки грайфери, които са много подходящи за равна и твърда повърхност, а втория има гуми с по-агресивно покритие. Наличието на електромотор и акумулаторна батерия оказва влияние върху теглото на велосипедите и те тежат около 22 килограма - тоест, те са почти два пъти по-тежки от обикновените велосипеди с карбонови рами.

Електрическите велосипеди на Porsche не са евтини. Моделът Porsche Sport струва 10 700 щ. долара, а цената на Porsche Cross е 8 549 щ. долара.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !