Новите филми на Disney ще излизат първо в кината

Offnews Последна промяна на 13 септември 2021 в 11:34 246 0

Disney

Развлекателният гигант Disney обяви, че всичките му филми, предвидени за излизане до края на годината, първо ще бъдат прожектирани в кината. Решението цели да облекчи кинотеатрите, които пострадаха сериозно от коронавирусната пандемия.

Заради пандемията, до момента премиерите на лентите бяха едновременно на голям и малък екран. Те се появяваха в кината, но в същия ден бяха достъпни и в стрийминг платформата Disney+.

По този начин голяма част от зрителите не отиваха в кината, а гледаха филмите вкъщи. Очаква се, че без опцията за гледане от вкъщи, повече хора ще започнат да посещават киносалоните.

Това означава, че който иска да гледа пръв следващата комиксова продукция на Marvel - "Вечните", излизаща на 5 ноември, ще трябва да го направи пред големия екран. Същото важи и за "Уестсайдска история" на Стивън Спилбърг, "Последният дуел" с Мат Деймън и отлаганият няколко пъти The King's Man с Рейф Файнс.

Те ще бъдат прожектирани в кината поне 45 дни, преди да бъдат пуснати на друго място. Решението на развлекателния гигант е дългоочаквано от традиционните кина, които изгубиха голяма част от приходите си, заради пандемията.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !