Нови 15 български учители стават сертифицирани трейнъри и технологични лидери

Offnews Последна промяна на 01 ноември 2023 в 19:01 920 0

Google Trainer
Google Trainer

Общността на сертифицирани трейнъри по програмата на Google се увеличи с още 15 лидери, сред които зам.-директори и учители от градовете София, Пловдив, Русе, Бургас, Кюстендил, Гоце Делчев, Вършец, Хасково и Казанлък. Така общият брой на Google сертифицирани трейнъри в България вече е 45.

“България е на водещо място по брой Google сертифицирани обучители в Централна и Източна Европа“, съобщава Център за творческо обучение, обучаващ учителите на работа с дигиталните технологии и нови методи на преподаване. Това е само една от иновативните програми на Центъра, който работи с експерти от цял свят и интегрира международния опит с училища и детски градини в България.

Програмата за подготовка за Google Certified Trainer на Център за творческо обучение съществува от 2021 г. До момента в програмата са преминали 4 випуска, а тази година за първи път програмата стартира с толкова голям брой участници, които получиха възможността да общуват и на живо в три присъствени сесии. В срещите бяха представени ключови теми като “Умения за презентиране”, “Проектно базирано обучение”, “Моделът 1:1” и “Електронни процеси”. С помощта на ментор участниците преминават през етапи като дизайн, подготовка и провеждане на реално обучение; заснемане на видео, в което бъдещият трейнър демонстрира работа с Google приложение в клас и споделя своята мотивация да се сертифицира.

Google сертифицираните трейнъри са технологични лидери в екипите на училищата, от които са част. Те подкрепят и вдъхновяват своите колеги в използването на технологиите, за да направят класните стаи по-ефективни, да подобрят резултатите на учениците и да развият лидерските си умения. Сертифицираните трейнъри обучават учители, участват в създаването и реализирането на идейни проекти, водят уъркшопи, подкасти, YouTube кaнали. Те стават част от международната общност на Google трейнърите, в която имат възможност за обмен на информация с висока добавена стойност за придобиване на дигитална култура.

“Определено поставихме основата да мога да водя обучения и за възрастни. Надградих си и уменията в облачната платформа Google Workspace и прилагането ѝ в учебния час. Обнадеждих се от данните, че има напредък в дигитализацията на образованието. Щастлива съм да науча, че се правят стъпки от училищата в тази посока.“ споделя Ирина Станчева, учител, придобил успешно квалификацията Google Certified Trainer тази година.

Следващото издание на програмата ще се проведе през пролетта и лятото на 2024 г. То ще включва две кохорти за градовете Варна и София. Сроковете за кандидатстване ще бъдат обявени от Център за творческо обучение на уебсайта им. A тазгодишният випуск от 15 учители и зам.-директори ще бъде представен на Националната конференция “Умения за иновации в образованието” на 24 и 25 ноември в Интер Експо Център в София. Там участниците ще се срещнат и с други технологични лидери, както и специални гости като проф. Галин Цоков – министър на образованието и науката; представители на Google for Education, които ще представят доклада си “Бъдещето на образованието”; Сорен Томсен – ръководител на въздействието на програмите на LEGO Education, Дания; Толга Йълдъръм – мениджър на международните програми за космическо обучение Space Camp Turkey и много други.

Регистрирайте се за конференцията тук: conference.cct.bg/registration.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !