Нов български информационен портал популяризира здравословния начин на живот

Сайтът е насочен и към всички онези, които търсят начин да поддържат здравословно тегло, без да гладуват или да спазват строги диети

OFFNews.bg Последна промяна на 01 ноември 2022 в 14:15 441 0

Здравословен живот

Снимка Unsplash

Здравословен живот

Според редица изследвания, българите са сред водещите нации в Европа по нездравословен начин на живот. Причините за тази тенденция са много – липса на достатъчно движение, високо натоварване и стрес, ниска покупателна способност, некачествена храна и не на последно място – липса на достатъчно надеждна информация за здравословния начин на живот.

Екипът на новия български сайт 5weeks.org обаче си е поставил за цел да промени тази тенденция, да популяризира физическата активност, правилното хранене и останалите аспекти на здравословния живот сред българите, да обучи гражданите как да се хранят правилно и не на последно място – да покаже важността на качествените добавки, макро и микронутриенти. Сайтът е насочен и към всички онези, които търсят начин да поддържат здравословно тегло, без да гладуват или да спазват строги диети.

Следвайки холистичен подход към здравето, на портала има много информация за висококачествените хранителни продукти и напитки, както и за фитнес режими и други физически активности. Създателите на проекта предлагат различни програми, адаптирани според индивидуалните нужди и цели, които човек си поставя. В рамките на програмата има обучение, както и постоянно напътстване от страна на опитни ментори за надграждане на постигнатите резултати.

„Воденето на по-здравословен начин на живот се отразява не само на конкретния индивид, а и на цялото общество, защото намалява натиска върху здравната система, а от там – спестява обществени средства, които плащаме всички ние. То има и редица други позитивни ефекти за икономиката, образованието и т.н. Затова и нашата мисия е да помагаме на хората в България да се чувстват по-добре, да живеят по-здравословно и да изграждат заедно с нас здравословни навици“ – споделя Боряна Въргулева от 5weeks.org.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !