Nike създаде първите маратонки, които нямат нужда от ръце, за да бъдат обути

Offnews Последна промяна на 02 февруари 2021 в 07:14 6322 0

Nike GO FlyEasy

Новите Nike GO FlyEasy са първите обувки на компанията, които нямат нужда от ръце, за да бъдат обути. Откакто Nike представи линията FlyEasy преди пет години, целта й е да улесни обуването на маратонките. Досега обаче винаги се изискваше поне една ръка, за да закопчаете ципа, да ги завържете или затворите. Новите Nike GO FlyEasy достигат следващото ниво на удобство, предлагайки пълна свобода за ръцете ви.

Използвайки бистабилен шарнир в междинната подметка, Nike GO FlyEasy могат да преминат от отворено в затворено положение, просто чрез стъпване вътре и надолу върху подметката. За да ги събуете е нужно само да стъпите върху ръба на петата с противоположния крак и пантата се освобождава, за да позволи на крака ви да се плъзне навън.

Създадени от вътрешен конкурс за дизайн на Nike, GO FlyEasy имат патентована панта, която е стабилна както в отворено, така и в затворено положение. Обувката стои стабилно на земята, когато е отворена, а когато е затворена, няма движещи се части. Пантата не я разделя наполовина и се активира само при обуване или събуване.

Стъпалото остава като непрекъснат участък, докато шарнирът позволява на петата да излезе. За да събуят маратонките, притежателите им могат да възприемат естествена човешка поза и да използват противоположния си крак, за да натиснат надолу върху малкия ръб на петата, освобождавайки по този начин пантата и улеснявайки излизането на крака извън обувката.

Горната лента помага да затворите крака си в Nike GO FlyEasy, а горната им част се отличава с мрежеста конструкция. Обтегачът е изработен от материята на подметката и е дълготраен, но е обработен с UV защита, така че да не се повреди от слънцето. Той има гъвкавост и е проектиран да работи както в отворено, така и в затворено положение.

От старта на FlyEasy, технологията им се включва в стилове на обувки за баскетбол, бягане и спорт. Дебютът на Nike GO FlyEasy ще гарантира сигурност и удобство и в ежедневието, въпреки че маратонките са замислени като дизайн с висока производителност.

Проектът е отнел две години, а Nike GO FlyEasy ще дебютират в три цветови варианта на 15 февруари с цена от 120 долара, като след това се планира по-широкото им представяне през пролетта.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !