Международният научен фестивал FISSION ще се проведе на 13 април

Offnews Последна промяна на 10 април 2024 в 21:02 833 0

Международният научен фестивал FISSION ще се проведе на 13 април

Снимка FISSION

научен фестивал FISSION

Деветото издание на Международния научен фестивал FISSION ще се проведе на 13 април 2024 г. в Американския колеж в София. Всеки, който желае, може да разгледа участващите ученически проекти и да научи повече за идеята, целта и изработката им от техните създатели във физкултурния салон на Колежа (Балона) от 11 до 13 ч.

Организиран от избрана група ученици от Американския колеж под ръководството на д-р Красимира Чакърова, FISSION събира ученици от цял свят между 5. и 12. клас, за да обменят идеи, да учат, да се развиват и да споделят любопитството си към науката.

Миналогодишното издание на събитието се проведе с огромен успех, като 104 ученици заедно със своите ръководители представиха общо 55 проекта, вариращи в категории от биомедицински, биологични и химични науки, екология и наука за околната среда, компютърни науки, математика до физика и инженерство.

Всеки проект се оценява от жури от утвърдени учени и експерти. След като внимателно прегледат и оценят проектите, съдиите награждават учениците с ,,Най-добър проект’’ или ,,Почетно отличие’’ във всяка категория.

Програмата включва обиколки на кампуса на Колежа, семинари, презентации от лектори и учени, както и безброй много възможности за създаване на контакти. Повече информация за събитието може да намерите на неговия сайт, както и в социалните мрежи Facebook и Instagram.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !