Logiscool стартира нов образователен формат за деца - творчески ателиета

Offnews Последна промяна на 28 април 2021 в 17:29 5517 0

logiscool (1)

 

С тях веригата школи разширява своята аудитория, достигайки и до младежи, които нямат интерес към програмирането. Междувременно тя отвори и нова школа в София

 

Международната верига школи по програмиране Logiscool стартира у нас нов обучителен формат за деца. Това са творчески ателиета, които са факт от тази пролет. Те са насочени към подрастващи, интересуващи се от изкуство, 3D дизайн и дори създаване на мобилни приложения. Ще се предлагат във всички школи на веригата. Междувременно тя обяви и старта на своята пета школа в България, която се намира в София, на адрес ул. „Елисавета Багряна“ №14, квартал Гео Милев, на метри от Агенцията по Вписванията.

 

“Запознахме се с Logiscool и веднага се припознахме в тяхната мисия - да направим дигиталното образование по-достъпно за децата още от ранна училищна възраст. Вярваме, че то развива в подрастващите ключови умения на бъдещето като уменията за критично мислене, разрешаване на проблеми, логично и алгоритмично мислене. Професионалният ни път до момента, както и ролята ни на родители ни дава вдъхновението да създадем и развиваме тази школа.” – споделя Мария Димитрова, собственичка на новата Logiscool школа в Гео Милев.

 

Мария Димитрова с филолог по образование с дългогодишен опит в областта на корпоративните обучения и кариерното развитие. Нейният партьор, Тодор Хаджикостов, има над 10 години опит в ИТ бранша и от 3 години е управител на собствена Софтуерна компания. И двамата имат опит в работа по проекти с международни екипи. А от година са в най-вълнуващата роля - тази на родители!

 

Четирите работилници не изискват дългосрочен ангажимент. Продължителността на заниманията в тях е 5-10 сесии в зависимост от темата. Налични са както занимания онлайн, така и на място в образователните центрове, според желанието на участниците. Първите групи ще започнат след Великденските празници, така че всеки, който има желание, може да запише своите деца.

 

“Ателиетата се провеждат в по-неформална обстановка и са вдъхновени от най-новите и популярни теми в дигиталния свят като 3D дизайна и популярната игра Minecraft, която има огромен образователен потенциал. С тях ние разширяваме кръга на обученията си, достигайки и до младежи, които нямат интерес към програмирането. Творческите ателиета им позволяват да развиват своята креативност, докато учат и изпробват нови неща по един лесен и забавен начин. Всеки има шанс да се задълбочи в любимото си занимание или да намери ново хоби” - посочва Ива Янкова, съосновател на Logiscool Bulgaria.

 

Учениците с интерес към играта Minecraft имат възможност да се присъединят към Ателие Minecraft Modding. То е подходящо за деца от четвърти до осми клас. Участниците в него ще научат как да създават герои, обекти, атрибути и други тънкости от популярния виртуален свят.

 

Второто ателие е подходящо за деца, проявяващи интерес към 3D дизайн, на възраст от шести до десети клас. В него те ще навлязат в дигиталния дизайн на триизмерни обекти с помощта на безплатната програма Tinkercad.

 

Учениците от трети до седми клас, които обичат да рисуват, могат да се научат да създават уникални герои и анимации в ателието по Дигитална илюстрация. В него се преподават не само основните техники и софтуер, необходими за 3D илюстрация, а и основите на теорията на рисуване и дигиталната история на изкуството.

 

Четвъртото ателие е подходящо за деца и юноши над шести клас, които имат желание да се научат да създават собствени мобилни приложения за платформите iOS и Android.

 

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !