Кога е време да сменим колата?

Offnews Последна промяна на 02 август 2021 в 17:19 5993 0

Volkswagen ID.4 Wins World Car Of The Year

 

 

Шофирането на по-стара кола е умен финансов избор. Но ако вашето превозно средство ви оставя на пътя и ви води до сервиза няколко пъти в годината и е източник на голям стрес, най-добре е да го спрете от движение.

Ето въпросите, които дават отговор на това дали е време за оглед на кола, с която да замените старата.

Автомобилът несигурен ли е?

Разбира се, това решение трябва да включва малко математика. Но преди дори да започнете да изчислявате дали да ремонтирате или да замените старата си кола, намерете отговора на този въпрос.

Възможно е да успеете да спасите старото превозно средство с известна поддръжка, дори ако ви струва скъпо скъпо. И понякога това може да има смисъл. Но ако не можете да приведете автомобила си в безопасно и надеждно състояние, почти със сигурност е време да смените колата.

Дори ако можете да си позволите да продължите да влагате пари в колата, за да я поддържате, постоянното ходене напред и назад до автосервиза може да се превърне в голям проблем. А проблемите с колата водят до редица инциденти, които е добре да бъдат избегнати.

Колко харчите за поддръжка?

Ако имате относително надеждно превозно средство, което обичате, и то е изплатено, продължаването на влагането на пари в поддръжка може да има смисъл. Но в даден момент ще искате да отстъпите назад и да се уверите, че средствата, които харчите за поддръжка, всъщност си заслужават.

Колко дълго ще продължат ремонтите?

Друг въпрос, който трябва да имате предвид, е колко дълго е вероятно колата ви да продължи да работи с правилната поддръжка. Трудно е да се каже, но отново честният разговор с надежден механик може да помогне.

Най-важно е да пресметнете всички тези аспекти на въпроса, за да прецените кое колко ви струва и как да процедирате в бъдеще. И помне

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !