Книгата „Писмата на Джеф Безос“ разкрива тайните на най-богатия предприемач в света

Offnews Последна промяна на 16 март 2021 в 17:23 6055 0

Pismata-na-Jef-Bezos-koritsa

 

Авторът Стив Андерсън извлича 14-те принципа, които лежат в корена на успеха на Amazon

 

 

Професионалният лектор и консултант Стив Андерсън предоставя най-добрия външен поглед върху вътрешността на бизнеса и философията на Amazon. В книгата си „Писмата на Джеф Безос“ той анализира всяко от годишните писма на най-богатия човек в света до акционерите на най-бързо развиващата се компания и извлича 14 основни принципа на растеж, упражнявани в Amazon. Това полезно четиво излиза на български с логото на издателство „Кръг“, в превода на Бистра Георгиева и с корица от Наталия Чайкина.

 

Андерсън изследва всички 21 писма, писани от Джеф Безос до собствениците на акции в Amazon от 1997-а до 2018 година. Той анализира и обработва информацията в тях на базата на собствения си опит като експерт по технологии и управление на риска и проследява развитието на компанията, която печели първите си 100 милиарда за рекордно кратко време.

 

„Представете си, че основателят и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос ви е бизнес ментор. ...Четенето на тази книга се доближава до това Джеф Безос да ти е бизнес ментор“, пише в предговора на книгата небезизвестният Майкъл Хаят (Автор на „Твоята най-силна година“ и „Свободен да се фокусираш“).

 

Експертът разделя 14-те принципа в 4 „цикъла на растеж“: тестване, изграждане, ускоряване и увеличаване на мащаба. Според него всеки от тях би могъл да бъде приложен към абсолютно всеки тип бизнес: технологична компания, пицария или неправителствена организация – напълно безплатно.

 

В книгата Андерсън отделя специално внимание на риска като водещ фактор в успеха на Amazon. Той подчертава, че рискът е инвестиция и растежът е невъзможен, ако не се поемат рискове. Дори ако те не се отплатят, провалът е добра възможност да научиш уроците си и никога не е „краят на света“. Както Безос казва в едно от писмата: „И какво, ако сгрешите?“.

 

Написана разбираемо и увлекателно „Писмата на Джеф Безос“ е книга за всеки, който е превърнал амбицията си за равитие в начин на живот, за хора, които отказват да се задоволят с малко. А когато става въпрос за бизнес, това е ключова черта на характера.

 

 

Повече за автора:

 

Стив Андерсън е експерт по технологии и управление на риска. Има магистърска степен по застрахователно право и над 35 години опит в застрахователната индустрия.

 

Избран е за един от 150-те най-големи инфлуенсъри в LinkedIn, където е следван от 340 000 човека.

 

Андерсън се занимава професионално и с публична реч. Богатото му портфолио съдържа презентации на разнообразни теми: бъдещето на технологиите, влиянието на социалните мрежи, различните бизнес модели в интернет и най-вече – как рисковете да се превърнат в предимство.

 

 

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !