Какво трябва да обмислите преди да купите земеделска земя

Offnews Последна промяна на 06 октомври 2021 в 05:41 229 0

Ако търсите иновативна идея, с която да получите възвръщаемост на своите инвестиции, то можете да се замислите за изкупуване на земеделска земя. Добре проученият пазар ще ви предпази от лошо взети решения, така че си направете домашното, преди окончателно да решите да инвестирате. Ето за какво трябва да внимавате.

Защо искате да купувате? Как това се връзва с вашия текущ бизнес? Каква е целта ви? Това бизнес решение ли е или емоционално решение? Вашите бизнес партньори дали ли са ви своето съгласие? Изкупуването на земя ли е най-добрият вариант да използвате вашите пари? Това са малка част от въпросите, на които трябва да си отговорите преди да стартирате процеса по изкупуване. 

Обмисляли ли сте стъпката дълго и внимателно? Никога не бързайте да купувате импулсивно и не сключвайте сделка, преди да посетите имота многократно. Не купувайте всеки земеделски имот, който можете да си позволите. 

Трябва ли да инвестирате всичките си средства? Говорете с вашия банкер или счетоводител за алтернативи за оползотворяването на вашите парични средства. Земята е неликвиден актив и използването на всичките ви пари при закупуването й ще повлияе на ликвидността на фирмата ви и евентуално на способността ви да плащате задълженията си, когато те настъпят.

Колко земеделска земя всъщност изкупувате? Звучи просто, но често пъти купувачът се изправя пред проблем да разбере колко земя всъщност купува. Знайте какво точно получавате, преди да сключите сделката. Обезателно посетете мястото и се уверете за собствеността на сградите, ако съществуват такива в имота. 

Каква е историята на почвата? Какви са нейните възможности и как се отразяват характеристиките й на прогнозата за приходите ви? Добрата почва е от първостепенно значение. Информирайте се за почвата и историята на нейната обработка, както и приложенията на хербициди и пестициди. Това са важни въпроси, които трябва да зададете на текущия собственик. Всеки честен продавач не би имал против да ви предостави нужната ви информация. 

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !