Какво да направите, когато колата ви се повреди

Offnews Последна промяна на 14 февруари 2022 в 07:58 604 0

Russian interface added to Tesla electric cars

Проблемът с колата може да бъде сериозен, може да бъде проблем с безопасността, ако сте на път. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да защитите вас и вашите пътници, ако колата ви се повреди или спука гума.

  1. Включете аварийните светлини

Включете аварийните си светлини, за да предупредите другите шофьори веднага щом усетите, че нещо не е наред. Дръжте ги, докато пристигне помощ. Така ще си гарантирате, че няма да останете незабелязани и останалите участници в движението ще намалят скоростта. 

  1. Намалете скоростта и се отместете от пътя

Насочете се към дясната страна на пътя. Добре е да спрете на безопасно, равно място, което е възможно най-далече от преминаващия трафик. Мислете и за собствената си безопасност.

  1. Ако сте на склон, дръпнете ръчната спирачка

Ако колата ви изневери някъде на наклон, завъртете колелата и дръпнете ръчната спирачка. Целта е да избягате от трафика и да осигурите безопасността както на вас, така и на останалите участници в движението.

  1. Останете в автомобила си

Ако сте на магистрала или претъпкан път, препоръчително е да избягвате да излизате от автомобила си, за да видите повредата или да отстраните механичен проблем. Ако трябва да излезете от колата, закарайте автомобила на безопасно място и се уверете, че пътят около вас е напълно чист. Ако сте спрели от дясната страна на пътя, излезте през вратата от страната на пътника.

  1. Обадете се за помощ

В ситуация на аварирал или блокирал автомобил, няма смисъл да се паникьосвате. Успокойте се, мислете трезво и след като се уверите, че около вас е безопасно, се обадете на Пътна помощ. Те ще могат да реагират и да дойдат възможно най – бързо, за да ви помогнат, за да издърпат и откарат автомобила на автосервиз.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !