Как хотелите подобряват сигурността на своите гости по време на епидемия

Offnews Последна промяна на 08 януари 2021 в 15:09 7247 0

interior-1026452_640

В разгара на разпространението на втория щам на COVID-19 грижата за здравето на туристите се налага като все по-важен приоритет. За да осигурят безопасна среда за своите клиенти, едни от най-добрите хотели и къщи за гости въвеждат редица нови методи и практики, в които социалната дистанция, ограничаването на физическия контакт, както и високото ниво на хигиена са широко застъпени.

 

Кои са най-ефективните методи за повишаване на сигурността в хотелите, споделя екипът на иновативната туристическа платформа Luxury Discounts, които поддържат партньорство с множество български първокласни хотели и къщи за гости.

 

Една от най-широко разпространените мерки в хотелите у нас е използването на системи за дезинфекция на входа. По този начин клиентите могат да хигиенизират ръцете и да почистят краката си, още преди да са влезли в туристическия обект.

 

Също толкова важен за превенцията на вирусни заболявания е начинът, по който се почистват стаите, фоайетата и ресторантите. Утвърден стандарт през последните месеци е почистването на много докосвани от клиентите повърхности (като брави, дистанционни и ключове за осветление) да се извършва значително по-често и в определени часове.

 

Използването на предпазни маски, както от страна на персонала, така и при клиентите, е абсолютно задължително. А повечето реномирани хотели дори подаряват шлемове и маски на своите гости.

 

Нови методи за повишаване на сигурността на туристите са осветлението с фотоклетка и управлението на някои уреди с глас или жестове. На много места те съществуват отдавна, но на други бяха въведени наскоро като мярка, ограничаваща докосването на едни и същи повърхности от различни гости и персонал. Все повече управители на хотели инвестират в подобни технологични иновации с идеята да предпазят своите посетители и да им осигурят безопасна среда за тяхната почивка.

 

Вече не е прецедент да видим маркировки, улесняващи социалната дистанция в големите туристически вериги.  Това могат да бъдат различни стрелки и знаци, които показват на гостите как да се придвижват в общите пространства, така че да не се сблъскват с много други хора.

 

Клиентите вече свикнаха с ограниченията във фитнесите, спа центровете и ресторантите, които също целят да ги предпазят от заразяване. Почивката по време на пандемия може да изглежда невъзможна, но с тези нови методи рисковете се намаляват значително. Те могат да осигурят необходимото спокойствие на туристите и когато мерките в страната ни позволят, те да реализират своята ваканция.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !