IWG отчита най-високи приходи в своята 34-годишна история за първата половина на 2023 година

Offnews Последна промяна на 18 октомври 2023 в 17:17 381 0

IWG
IWG

Най-големият глобален доставчик на хибридни решения за работни пространства IWG, познат с марките Regus и Spaces, представи последните финансови резултати за първото полугодие на 2023 година. Компанията отчита най-високи приходи за полугодие в своята 34-годишна история. Този успех е свързан с постоянната ангажираност на IWG да предлага иновативни работни решения, поддържайки стабилна финансова траектория.

IWG отчита 48% ръст на печалбата, както и значително увеличение на общия брой споделени пространства с 400 нови центъра, договорени през първата половина на 2023 година. Към момента Групата обхваща приблизително 4 000 обекта в повече от 120 държави.

Това постижение е резултат от утвърдената стратегия за намаляване на капиталовите разходи, което позволява на IWG да разшири мрежата си с бързи темпове в съответствие с нарастващото търсене на хибридни работни решения. Увеличението на броя на партньорите със 150% за първите шест месеца на годината показва ангажираността на IWG към сътрудничество с утвърдени партньори за осигуряване на висококачествени гъвкави работни пространства. Разширяването на компанията в България продължава, като до края на 2024 г., ще бъдат отворени 14 нови локации в големи градове като София и Пловдив. Стратегическият растеж на IWG подчертава стремежът й да отговаря на променящите се изисквания на бизнесите към работното място днес и показва намерението й да инвестира в хибридни работни пространства в градове и предградия по целия свят.

С експлозивен растеж на пазара, поради широкото възприемане на хибридна работа в дългосрочен план от компании от всякакъв вид, прогнозите са, че до 2030 г., 30% от всички търговски недвижими имоти ще се превърнат в гъвкави работни пространства. Мащабът и мрежата от водещи марки на пазара правят IWG предпочитан избор за корпорации и собственици на сгради, които проучват възможности за своята стратегия за недвижими имоти. Тази година, компанията отчита рекордни приходи за първите шест месеца от 1,679 милиона британски лири, устойчив растеж от 14% на годишна база и групови приходи от 1,484 милиона британски лири.

“Огромният напредък в хибридната работна среда продължава и 2023 г. е рекордна IWG с най-високите приходи за полугодие в цялата ни 34-годишна история, с 24% ръст в сравнение с 2021 г. Постигнахме това чрез стратегия, обвързана с няколко бранда, основно Regus и Spaces, и продължаваме да имаме най-голямата глобална мрежа от хибридни работни пространства. Показахме също, че сме способни да осигурим високи нива на растеж и рентабилност, наред с генерирането на EBITDA и генериране на парични потоци. С нетърпение очаквам да продължим този растеж и през втората половина на 2023 г. и 2024 г.“, сподели Марк Диксън, Изпълнителен директор на IWG plc.

Крайният стремеж на компанията по отношение на растежа е да продължи да разширява своите локации и обхват, като добави поне 1 000 центъра към мрежата си в следващата година. Докато утвърждава присъствието си в постоянно променящата се индустрия, IWG продължава да открива нови обекти в предградията и местните общности, което позволява на повече служители да си спестят дългите ежедневни пътувания и да работят близо до дома си. Това предимство създава не само по-добър баланс между професионалния и личен живот, но и позволява на хората да участват активно в екологичната промяна, като намалят въглеродните си емисии с до 70%.

Една от най-големите промени, в които компаниите могат да участват, за да окажат благоприятен ефект върху екологичното бъдеще, е да изберат хибридния модел на работа, който ясно очертава положително влияние върху околната среда, като същевременно увеличава решимостта на IWG да постигне своята крайна цел по отношения на ESG за въглеродна неутралност.

Все повече бизнеси възприемат хибридния модел на работа, не само заради предимствата му, като намаляване на времето за пътуване до работа и увеличаване на работната производителност, IWG продължава да вижда ръст в търсенето на гъвкави работни решения в световен мащаб, което от своя страна дава шанс на компанията да разшири дейността си в нови пазари и да увеличи приходите на Групата. С повече от 30 години опит в предефиниране на начина, по който хората и бизнесите работят, днес IWG оформя работните пространства на бъдещето. Заредени с енергия, амбиция и иновативен начин на мислене, те успешно превръщат големите идеи в реалност.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !