Иновациите в образованието събират български и международни експерти

Offnews Последна промяна на 22 октомври 2023 в 12:53 759 0

Умения за иновации в образованието
Умения за иновации в образованието

Лидерство и цялостен подход към професионалното развитие на педагогическите специалисти, ученето чрез игра и STEAM образованието ще са във фокуса на националната конференция с международно участие „Умения за иновации в образованието“. Събитието ще събере над 250 директори на училища, учители, представители на институции, неправителствени организации, образователни експерти, медии и други заинтересовани лица. То ще се проведе на 24 и 25 ноември, в Интер Експо Център, София, а организатор е Център за творческо обучение.

Очаква се форумът да предостави възможности за диалог и обмен на добри практики в развитието на ключови умения на учители и ученици с подкрепата на технологиите и иновативни методи на преподаване. Ще бъде отделено внимание и на теми като мотивацията за учене през целия живот, технологиите в подкрепа на приобщаващото образование, STEM / STEAM образованието и проектно базираното учене, ученето чрез игра, както и социално-емоционалното образование.

„Учителите са в центъра на образователната трансформация. Технологиите и осигуряването на физическата среда са само инструмент в техните ръце – подкрепата в професионалната квалификация на учители и директори е ключова за създаването на поколение от амбициозни и критично мислещи млади хора.” – споделя д-р Александър Ангелов, управител на Център за творческо обучение.

Събитието ще открие проф. д-р Галин Цоков, министър на образованието и науката.

В първия ден ще се проведат презентации и панелни дискусии с водещи експерти. Представители на Google for Education ще покажат доклада си за Бъдещето на образованието. Специален гост ще бъде Сорен Томсен, ръководител на въздействието на програмите на LEGO Education, Дания. Сорен Томсен е страстен застъпник на практическото обучение като начин за вдъхновяване на децата. В световен мащаб той работи за въвеждане на ученето чрез игра като двигател на въздействие върху обучението, което вдъхновява и развива “строителите” на бъдещето. Сред гостите ще бъдат и други международни лектори като Олав Адами, основател на Fourcast for Education Белгия; Толга Йълдъръм, мениджър на международните програми за космическо обучение Space Camp Turkey, Гонзало Санчес от Edpuzzle и други.

А в панелни дискусии и през двата дни ще се включат директори и учители на училища и детски градини от София, Пловдив, Бургас, Хасково, с. Цонево, Видин, Карнобат, Свищов, Гоце Делчев, Русе, Габрово и други.

Във втория ден на конференцията в три зали ще се осъществят практически работилници и презентации. В Зала Учене чрез игра гостите ще участват в практическа работилница за кодиране и работа в екип с LEGO Education за различните образователни етапи. В залата Лидери в образованието ще се дискутират мотивацията и непрестанната квалификация на екипа. Ще се представи програмата за развитие на училищни лидери – Google Certified Trainers, както и практическа работилница „Пътешествие за лидери“ с професионалния коуч Владимир Борачев. В Зала STEM и ПБО ще има открит урок по програмата “Умения за иновации” на Intel, както и различни презентации и демонстрации на теми екологично образование, електрически STEM картинг, изкуствен интелект и други.

Повече информация на конференцията и възможност за регистрация е налична на сайта conference.cct.bg.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !