Хакерската група Conti може да свали правителството на Коста Рика

Offnews Последна промяна на 17 май 2022 в 13:26 808 0

international-g7522788a7_1920

Миналата седмица Коста Рика обяви извънредно положение след мащабна рансъмуеър атака от Conti срещу правителството. Сега организацията подсилва заплахите си, като заяви, че иска да свали правителството на страната, съобщава The Associated Press. Имаме вътрешни хора в правителството, споделят от групата, като добавят, че работят и върху влизането в други системи.

Групата също така удвои искането си за откуп до 20 милиона долара, като се опитват да се възползват от ситуацията, че президентът на страната, Родриго Чавес, е на власт от едва седмица. Самият той споделя, че страната е в състояние на война, като според него тук става дума за национална терористична група. От хакерската атака са засегнато 27 правителствени институции.

Държавният Департамент на САЩ обяви награда на стойност 10 милиона долара за Conti. Атаката е засегнала редица министерства в Коста Рика и вече възпрепятства търговските дейности на страната.

Наскоро Conti атакува и компанията Parker Hannifin, значителен доставчик на компоненти за Boeing и Lockheed Martin. Според информацията те са проникнали и са откраднали лична информация на редица служители.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !