Foxconn затвори заводите си в Шънджън заради коронавируса

Offnews Последна промяна на 14 март 2022 в 13:23 3259 0

Foxconn

Някои ключови производители на потребителска електроника, свързани с асемблирането на устройства за Apple, са били принудени да затворят производствени мощности. По данни на Reuters, Foxconn и Unimicron са преустановили дейност в съоръженията си в Шънджън.

Това е заради новоприложени ограничения след разпространението на коронавирус в региона. Властите изискват от жителите да останат вкъщи, когато това е възможно, и се прилага масово тестване.

Целта разбира се е ограничаване в разпространението на вируса. В резултат на това обаче Foxconn и Unimicron ще прекъснат дейност. Все пак са предвидени резервни планове, които ще адресират породените забавяния.

Очаква се забавянето да е кратко, но допълнително ще затрудни превъзмогването на трудностите за технологичния сектор. Именно заради пандемията от коронавируса се стигна до глобалния недостиг на чипове.

Очаква се освен това и войната в Украйна да има значителни негативни последствия, заради доставките на висококачествен неон, който се използва при производството на полупроводници.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !